streda 6. augusta 2014

Život je predovšetkým o Tebe...

Väčšina z vás si myslí, že musíte nájsť vo vonkajšom svete niečo alebo niekoho, kto vám dá pocit bezpečia. Nikto vám nemôže dať nič, čo ste ešte nedali sami sebe. To, čo si neviete dať sami, vám nemôže dať ani nikto iný . To znamená, že nič z toho, čo práve hľadáte pre svoj ​​pocit bezpečia - ako napríklad peniaze, priateľa alebo priateľku, manželstva alebo domov - vás neuspokojí, kým nedáte vnútorné bezpečia sami sebe.

Ľudia si myslia, že k pocitu bezpečia potrebujú rôzne veci, ako napríklad uznanie a potvrdenie, chválu, lásku, slávu alebo šťastenu na svojej strane. Často vyžadujú lásku od druhých vo veľmi konkrétnej podobe: toľko a toľko telefonátov denne, toľko objatí, toľko vyznanie "milujem ťa". Medzi potreby bezpečia môže patriť aj pocit, že svet je bezpečné miesto, že ste niečím zvláštne alebo že niekam patríte. Mnohí z vás čakáte, vám tento pocit dajú druhí, a ste neustále nespokojní. Svoje potreby bezpečia si môžete uspokojiť sami - môžete milovať seba samého, môžete veriť, že svet je bezpečný, ceniť si seba a vážiť si svojich výsledkov.
V konečnom dôsledku tieto potreby môže tak ako tak naplniť iba vaše vlastné "ja".

Mnohí z vás si za zmysel svojho života vyberáte iných ľudí a ich život. Chcete sa spojiť s ich životom, túžite ich mať blízko seba, prinútiť ich, aby počúvali každé vaše slovo a splnili váš aj najmenší rozmar, a ste tým, ako sa hovorí, ako posadnutí. Túžba prepojiť sa s životom niekoho iného, zaoberať sa viac jeho alebo jej budúcnosťou než svoju, môže prehlušiť potrebu naplniť svoje vlastné vyššie poslanie.

Ak hľadáte pocit bezpečia v tom, že si urobíte zo života niekoho iného svoj ​​projekt, bez toho aby ste si dopredu dali na prvé miesto svoj ​​vlastný rast, budete z výsledkov vždy sklamaní.
Prinajmenšom zistíte, že vlastnú potrebu rásť nemôžete uspokojiť tým, že si za prácu svojho života vyberiete rast niekoho iného.

Bezpečie prichádza, keď si nájdete v živote niečo, čo je väčšie ako vy sami; niečo, čoho dosahujete, čo vás priťahuje, láka a volá. V porovnaní s tým sú drobné trápenia a bezvýznamné udalosti nedôležité. Mnohí však hľadáte "to väčšie" jeden v druhom, namiesto vo svojom vlastnom raste. "


Krásny život JA

0 komentárov:

Zverejnenie komentára