pondelok 20. októbra 2014

Ako sa prepracovať k LÁSKE

Čo je to láska a ako s ňou pracovať? Nestačí ju privolávať, tak to nefunguje. Aby mal človek lásku, musí sa k tomu prepracovať, musí vedieť, čo zmeniť. Aby vedel, čo má zmeniť, musí začať pracovať na vzorkách svojej duše. Keďže pracujem s klientmi už dlhšiu dobu, tak musím povedať, že každý človek, ktorý ku mne príde, rieši lásku: Čo je to vlastne láska? Láska je pomenovanie pre silnú emóciu, ktorú človek prežíva na osobnej úrovni.

Lásky je veľa druhov - láska k partnerovi, k sebe, k deťom, k rodičom, k pekným veciam, k životu, k prírode, všeobjímajúca láska, alebo láska ku svojej práci. Možno povedať, že láska je niečo, čo neustále chýba mnohým ľuďom. Ale prečo? Každý človek je naplnený láskou. Väčšina ľudí sa zrodila z lásky a väčšina detí je v láske vychovaných. Sme však my, ľudia, dostatočne vedení k tomu, aby sme žili v láske? A to je práve to...

Určite každý z vás sleduje, ako sa zhoršujú vzájomné vzťahy. Sused pre suseda nemôže nájsť to správne pomenovanie. Ľudia sa ukradomky pozerajú, aby sa niekomu v ich okolí nežilo lepšie. Stále niekto rozsieva nejaké ohováranie s cieľom ublížiť tomu druhému. Schopným a šikovným ľuďom sa neodpúšťa, pretože niečo vedia. Všade okolo nás je zlo a násilie. Večer nemôžete ísť v kľude po ulici. Deti, tie čisté a nádherné duše, ktoré sú pre lásku stvorené, nemôžete nechať bez dozoru. Keď som bola mladá a mala malé deti, kľudne sme ich mohli nechať v kočíku aj pred obchodným domom. Mohli sme jazdiť na čundre, pod stany alebo  spať pod širákom. A to je ono. Ľudia cítili lásku.

Človek, keď sa narodí, je nepopísaný list papiera, krásna duša, čistá láska. Určite všetci viete, ako nádherne vonia bábätka. To je totiž vôňa čistoty a lásky. Deti sú prosté a pravdomluvné, nelstivé a nežné. Majú presne tie isté vlastnosti, ktoré by mala mať láska. Keď sa k vám pritúli, cítite rozkoš, a to je láska. Keď plačú, puká vám srdce. Žiadnemu dieťaťu neželáte nič zlého. Túžite dať dieťaťu len to najlepšie. To všetko je láska. Dieťa je tou najlepšou predlohou, ako má voňať a vyzerať láska, a čo u nej máte cítiť. A je jedno, o aký druh lásky ide.

Vysvetlili sme si to na deťoch. Ale aj dospelí majú v sebe svoje vnútorné dieťa, ktoré túžia po čistote lásky, kráse, mieru a harmónii. Tak prečo sa čím ďalej tým viac ľudia správajú nepriateľsky? Prečo je všade okolo nás toľko násilia? Veľa ľudí si myslí a verí tomu, že neexistuje trest. Často im nahrávajú zlé zákony. Už z histórie vieme, že keď rastie medzi ľuďmi násilie a túžba po hriechu a nemravnosti, stane sa niečo, čo ľudí privedie späť k pokore. Bolí to, ale je to veľmi účinné. Vojna? Katastrofa? Musí to tak byť?

Bohužiaľ, ľudia akoby znovu dvíhali ruky k nebu a volali po tom, že chcú byť poučení. Že potrebujú opäť nejakú skúšku, aby sa naučili žiť vo väčšej pokore, pretože sa z ich sŕdc začína vytrácať láska. Láska je niečo, na čom sa musí celý život pracovať. Veľa ľudí si pletie lásku sa zamilovanosťou a v tom býva niekedy problém. Navyše sa musím usmievať, keď vidím, čo sa okolo nás deje. Ako je vnímané ľudské telo. Všimla som si, že keď sa chce niekto presláviť, musí sa začať na verejnosti vyzliekať. A najlepšie, keď sa obnaží pred celým svetom, a čím viac, tým lepšie.

Nedávno som čítala o žene, ktorá natočila film, ktorý bol prepadák. Vyzliekla sa na nejakom námestí pred kamerami, aby na svoj film upozornila. Neviem, ako sa volala, neviem, ako sa volal ten film, ale postavu mala peknú. Lenže o čo tu vlastne ide? Nemám nič proti kráse ľudského tela, proti móde, modelky mám veľmi rada. Veľa tých krásnych duší je mojimi klientkami. Určite ale chápete, o čom hovorím.

Veľmi si vážim slávnych a úspešných ľudí, ktorí sú slávni a úspešní preto, že niečo vedia. Keď sa ale pozriete na internet a nájdete si "stránky pre dospelých", uvidíte úplne nemožné veci, ktoré ľudia robia so svojim telom. Môže sa na to pozerať ktokoľvek a tiež kedykoľvek. Vek tu nehrá žiadnu rolu. Ako si potom ľudia môžu vážiť ľudského tela? Veď je to zázrak, ako v ňom všetko funguje. Plno mužov, mladých a nevyzretých, sa ukája na internete. Ak ide o nevyzreté osobnosti, ako to potom dopadne? Vyskúša si všetko na nič netušiacom dievčati idúceho po ulici ... Ach jaj, tak čo s tým?

Je to jednouché. Láska by sa mala stať predmetom, ktorý sa učí v školách. Mala by sa už na prvom stupni začať učiť etika, pozitívne myslenie, vzťah k prírode a hlavne láska. Definícia lásky, práce s láskou, a láska v praxi.
Učitelia by mali mať menej žiakov. Sami by mali vedieť, čo je láska a mali by dostať odmenu za to, že ju rozdávajú. Dnes pritom často počúvame, že nie sú peniaze. Nie sú na nič a pre nikoho. Je to naozaj len preto, že si potrebujú ľudia napchať veľa peňazí pod parkety? Veď sa všade vo svete pohybujú sumy, ktoré si my, prostí ľudia, ani nedokážeme predstaviť. Tak prečo sa nemôžu dávať peniaze do lásky?

To, čo nedokážu peniaze, musíme vziať do rúk my, obyčajne neobyčajní ľudia. Pretože my chceme žiť v láske, v mieri a hojnosti! Chceme byť na seba hrdí, na svoje deti, svoju krajinu a ľudí, ktorí nás zastupujú. Ale ako na to? Musíme začať u seba. Musíme sa naučiť priať tým druhým úspech. Závisť je rovnako hlúposť. Prečo závidieť? Zážitky, ktoré sú tu pripravené pre niekoho iného, nikdy nebudú mojimi zážitkami. Príležitosti, ktoré sú tu pripravené pre druhých, nikdy nebudú príležitostí pre mňa. Platí to aj naopak. Moje šance nedostane nikto iný, ako ja sám alebo sama. Šance mojich kolegov nikdy nebudú šancami, ktoré mám. Tak prečo závidieť?

Praj a bude ti dopriate. To je tiež druh lásky. Lásky k blížnemu. Vážiť si človeka, ktorý má úspech. Úspech má preto, že dokáže niečím obohatiť tých druhých. Tak prečo závidieť? Lepšie je sa zamyslieť a vytvoriť tiež niečo, čo môže ostatných obohatiť. Vedľa každého človeka je niekto, kto je lepší, a to je úžasné, pretože ten, kto je lepší, je vedľa vás preto, aby ste sa posunuli....! Aby ste túžili byť tak výborní, ako je on. A keď sa vám to podarí, objaví sa ešte niekto úspešnejší ... A vy by ste sa mali snažiť byť zase lepší....

Je to práca na sebe a na svojom vlastnom zdokonaľovaní, a to je tiež láska. Láska k sebe sama. Jedna z najdôležitejších lások na svete, pretože keď budete milovať sami seba, budete vyžarovať energia lásky. Čo sa stane? Tá milujúca časť ľudí vás bude milovať, tá ešte nespracovaná časť vám bude závidieť. Sami spoznáte, do ktorej kategórie patríte. Stačí si uvedomiť, aký máte vzťah k niekomu, koho poznáte a kto je zatiaľ lepší ako vy sami.

Všimli ste si, že hovorím zatiaľ? Čo cítite? Cítite lásku? Túžbu byť lepší? Alebo závisť a pocit horkosti? S láskou je to ako so životom. Musíme ju pochopiť a potom ju budeme mať. Človek prichádza na svet so vzorcami duše, ktoré si so sebou prináša z minulých životov. Niektoré tieto vzorce ho posúvajú vpred a iné ho brzdia. Človek má vzorce duše, ktoré určujú, ako to bude mať v živote s láskou. Preto som sa rozhodla napísať o vzorcoch duše knihu, v ktorej vás naučím, ako si sami vyhľadáte svoje vzorce duše a ako ich zmeníte.

Túto knihu budem písať na Floride v USA, kde sa budem zdržiavať v októbri a časť novembra. Vzorce duše sú informácie z vašich minulých životov, všetko, čo je zapísané vo vašom podvedomí, čo ste prežili nielen vy, ale aj vaši predkovia, všetko, čo je charakteristické pre vás a vašu rodovú líniu. Máte jedinečnú možnosť to zmeniť. Môžete obohatiť svoju vedomú aj podvedomú zložku a nové informácie. Môžete byť priekopníkom svojho rodu a svojich ďalších životov. Chápete, ako dôležitý úlohu máte v tejto forme bytia. Chcete svoju rodovú líniu posunúť? Alebo chcete ďalšie prežitky skomplikovať? Je to len na vás.

Nabudúce preto budeme v rozhovore o láske pokračovať a zameriame sa na strašiaka dnešnej doby, a tým je nevera vo vzťahoch.

Martina Blažena Boháčová, astrologička, numerologička, kartárka a spisovateľka
Publikované v časopise Vo hviezdach & Ľudový liečiteľ


Preklad: Ja

Pozn. Tém o láske nikdy nie je dosť a preto ma zaujal aj tento Martinkin článoček, ktorý hovorí o skúsenosti zo života, realite života...stotožňujem sa s nimi....vďaka Martinka

0 komentárov:

Zverejnenie komentára