streda 29. októbra 2014

Človek a strach z budúcnosti - posolstvo....

Ak sa budete namiesto prežívania prítomného okamihu neustále strachovať o budúcnosť, premrháte svoj ​​život strachom z budúcnosti. Nech sa vám v prítomnosti ponúka čokoľvek a nech sa vám dostáva čohokoľvek, nikdy z toho nebudete mať radosť ani úžitok, keď sa budete sústreďovať len na budúcnosť a možné budúce sklamanie.

Človek, ktorý je stále zameraný na budúcnosť - čo ako bude, čo ako nebude, čo keď sa stane to, čo keď príde o toto, čo keď stratí tamto, čo keď sa bude cítiť tak alebo tak, a pod. - Nemôže byť nikdy šťastný ... pretože šťastie vždy spočíva v prítomnom okamihu. Je to čisté prežívanie, je to život sám. 
Aj keby ste mali sebeväčšie šťastie priamo pod nosom, šťastní nebudete, keď budete namiesto toho neustále rozoberať možnú negatívnu budúcnosť. Často si ju navyše svojím zmýšľaním zbytočne kazíte a privolávate si do nej presne to, čoho sa toľko bojíte a čo si toľko neželáte, pretože ste tak zvyknutí myslieť na všetko to najhoršie, čo by sa mohlo stať, v domnení, že sa tým nejako ochránite . Kvôli strachu z budúcnosti však prichádzate o šťastie prítomnosti. A aj keď ho máte, nepociťujete ho. Neustále ho míňate a prehliadate a pritom sa zúfalo pýtate: "Kde je to šťastie? Prečo stále nejde ?! "Namiesto aby ste sa uvoľnili a prežili svoje šťastie v súčasnom okamihu, riešite budúcnosť a možné nešťastie.

Ak chcete prežívať šťastie, potom sa prosím prestaňte sústreďovať na pesimistickú predstavu o svojej budúcnosti a zamerajte sa na prítomnosť. Prestaňte riešiť, o čo všetko môžete prísť, čo všetko sa môže stať, čo vás všetko môže zasiahnuť a ako strašne sa budete cítiť, keď sa (ne) stane to alebo tamto, a namiesto toho sa tešte z toho, čo teraz máte, čo všetko sa vám teraz ponúka, čo všetko môžete práve teraz urobiť pre to, aby ste sa cítili šťastní, a užívajte si svoju prítomnosť na najvyššej úrovni ... pretože inak všetok ten drahocenný čas, ktorý vám bol daný ako najcennejší dar, zbytočne vyplytváte strachom a starosťami. A to by bola veľká, veľká škoda.

Nebojte sa zahodiť svoje starosti. Zodpovední a rozumní môžete byť aj bez strachu a prehnanej vážnosti. V skutočnosti vám strach a prehnaná vážnosť práve bráni v rozumnom rozhodovaní a jasnom uvažovaní. Nemôžete teda o nič prísť ani nič dôležité zanedbať, keď sa strachu vzdáte. Ak budete žiť prítomným okamihom a načúvať pocitom a vedeniu, ktorého sa vám dostáva práve teraz a tu, nemôžete urobiť chybu a vaša budúcnosť nebude môcť byť nepriaznivá. Prežívaním šťastia v prítomnosti si môžete jedine napomôcť k tým najpozitívnejším výsledkom, aké by ste si mohli priať a aké môžu aj ďaleko prekonať vaše vlastné predstavy.

Sme tu neustále pre vás a pomôžeme vám so všetkým, s čím budete potrebovať. Neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Sme na vašej ceste s vami a napomáhame vám k tomu najväčšiemu šťastiu - lebo vaše šťastie je už samo o sebe veľkým prínosom pre celý tento svet a významne prispieva k šíreniu toľko potrebného svetla a pozitivity.
Svojím šťastím nemôžete nikomu uškodiť, ak vychádzajú vaše priania priamo od srdca a úprimnej túžby. Nebojte sa chcieť viac. Milujte tak, ako len dokážete. Robte to, čo toľko robiť chcete. Ak si nie ste niečím istý, opýtajte sa na radu svojej intuície či dôveryhodných priateľov na Zemi alebo na Nebesiach. Načúvajte svojmu srdcu a nechajte sa viesť svojimi dobrými pocitmi. Vaše srdce vás nikdy nesklame. Nie je sa čoho báť. Prepustite teda zo svojej mysle strach a uvoľnite sa. Všetko je, a bude v poriadku. "

 Zdroj: www.astrolife.cz
Preklad: JA

0 komentárov:

Zverejnenie komentára