štvrtok 5. februára 2015

Partnerov si do života priťahujeme my...

Všimli ste si niekedy, ako ľudia žijú v najrôznejších svetoch, ktoré sa od seba radikálne líšia? Pre niekoho je svet bezútešné miesto plné samoty a ústrkov, pre iného je ten istý svet zdrojom lásky a uspokojenia. A ešte pre iných býval prázdnou púšťou, ktorá sa pomaly premieňa v očarujúcu oázu.

Prečo tomu tak je? Rôzny ľudia vidia svet rôznymi očami, pretože v hĺbke duše veria rôznym veciam. Podľa toho sa potom rôzne správajú a tiež si rôzne vykladajú to, ako im svet na ich správanie odpovedá. Inými slovami to, čím nám svet je, sa prirovnať k záhrade, ktorú sme vysadili svojimi myšlienkami a činmi. To isté platí aj pre vzťahy.
 

Naše súčasné aj predchádzajúce vzťahy vyrástli z toho, čo sme si mysleli o mužoch, ženách, vzťahoch aj o sebe.
 

Keď napríklad muž verí tomu, že väčšina žien ide po jeho peniazoch, pravdepodobne sa stretáva s množstvom majetku-chtivých žien. Iný na druhú stranu považuje ženy za báječné bytosti a za svoj život nenarazí ani na jednu chamtivú. Ak  žena verí, že je hodná lásky, len keď vyzerá ako modelka, asi si vypestuje poruchu príjmu potravy a bude priťahovať mužov, ktorí jej vzhľad skritizujú, aj keby v každom ohľade len žiarila. Podobných prípadov by sme mohli menovať množstvo, sa to však zhrnúť do jednej vety:
Človek priťahuje ľudí podľa toho, čo sám považuje za dosiahnuteľné a možné. 

Ak niekto v minulosti zažil len samé mizerné vzťahy, často uverí, že muži alebo ženy sú jednoducho takí, že partner sa môže zmeniť, len keď na neho poriadne zatlačí, že rovnako nemá dosť síl, aby vzťah opustil, že je aj tak treba pozerať sa na svet realisticky a nemaľovať si vzdušné zámky. A presne tieto negatívne názory ho alebo ju v mizerných vzťahoch roky drží.
 

Pokiaľ naopak v hĺbke duše pevne veríte tomu, že ste báječná osoba, ktorá si zaslúži rovnako báječný náprotivok, že pokúšať sa meniť iných ľudí nemá zmysel a že je úplne prirodzené a reálne očakávať od života s partnerom spoločné šťastie a spokojnosť na všetkých úrovniach, pravdepodobne ste takého našli dávno a je prekvapujúce, že vôbec čítate tieto slová...:-)

Takže ak si chcete dať šancu nájsť naozaj skvelého partnera či partnerku, musíte sa najskôr zbaviť všetkých negatívnych predsudkov o ženách, mužoch, vzťahoch aj o sebe. Namiesto toho si musíte dovoliť uveriť, že po svete behajú aspoň nejakí báječní zástupcovia opačného pohlavia a že aj vy máte na to, pritiahnuť si toho pravého z nich. Musíte sa tiež pripraviť na možnosť, že so svojím náprotivkom vytvoríte veľmi nepravdepodobný pár, ktorý bude odporovať všetkým štatistikám o pravdepodobnosti rozchode či rozvode.

Pozerať sa "oknami" pozitívneho myslenia je nevyhnutnou podmienkou toho, aby sa vám želania mohli vyplniť.




 
* * *
- Úryvok z knihy od 
Tara Springett, Vaša spriaznená duša

0 komentárov:

Zverejnenie komentára