nedeľa 15. februára 2015

Rady a poznania slávnych...


CHARLIE CHAPLIN - dnes viem...


Keď som začal skutočne milovať sám seba, dokázal som poznať, že psychická bolesť a utrpenie je pre mňa iba varovaním, aby som nežil proti svojej vlastnej pravde. Dnes viem, že sa tomu hovorí  AUTENTICITA.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, pochopil som, ako veľmi druhého zahanbuje, keď mu vnucujem svoje želania, hoci viem, že na to nie je ani vhodná doba, ani na to ten človek nie je pripravený, i keby som tým dotyčným bol ja sám. Dnes viem, že sa tomu hovorí  ÚCTA.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, prestal som túžiť po inom živote a dokázal vidieť, že všetko okolo mňa je výzvou k rastu. Dnes viem, že sa tomu hovorí  ZRELOSŤ.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, pochopil som, že vždy a pri každej príležitosti som v správnom čase na správnom mieste a že všetko, čo sa deje, je správne. Od tej doby som mohol byť kľudný. Dnes viem, že sa tomu hovorí  UVEDOMENIE.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, prestal som sa okrádať o voľný čas a robiť veľkolepé plány do budúcna. Dnes robím len to, čo ma baví a pôsobí mi radosť, čo milujem a čo poteší moje srdce, robím to po svojom a svojim vlastným tempom. Dnes viem, že sa tomu hovorí  JEDNODUCHOSŤ.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, zbavil som sa všetkého, čo pre mňa nebolo zdravé. Jedla, ľudí, vecí, situácií a všetkého ďalšieho, čo ma neustále sťahovalo dolu, preč odo mňa samotného. Spočiatku som to nazýval zdravým egoizmom. Dnes však viem, že je to  SEBALÁSKA.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, prestal som chcieť mať vždy pravdu, a tak som sa menej často mýlil. Dnes som poznal, že sa tomu hovorí  NADHĽAD.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, nechcel som už žiť ďalej minulostí a starať sa o svoju budúcnosť. Teraz žijem už len v tomto okamžiku, kde sa deje VŠETKO. Tak dnes prežívam každý deň, a hovorím tomu  NAPLNENIE.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, uvedomil som si, že zo mňa moje zmýšľanie môže urobiť úbohého a chorého človeka. Keď som však povolal na pomoc silu svojho srdca, dostal môj rozum významného partnera. Tomuto spojeniu dnes hovorím  MÚDROSŤ.

Nemusím sa už obávať sporov, konfliktov a problémov so sebou samým a s ostatnými, pretože dokonca i hviezdy sa spolu niekedy zrazia a vzniknú tak nové svety.

"Dnes viem, že to je ŽIVOT..."

CHARLIE CHAPLIN  







0 komentárov:

Zverejnenie komentára