pondelok 19. januára 2015

Uvedomenie

"Je nezmyselné ľutovať toho, že ste niečo nevedeli skôr a neurobili niektoré veci inak. Keby ste mali súčasné uvedomenia aj v minulosti, určite by ste to inak urobili. Ale pretože ste ho nemali, potom ste jednoducho nemohli vedieť, kam vaše voľba povedie. Konali  ste tak, ako ste to vnímali ako najlepšie na základe vašich vtedajších dojmov.

Je dôležité si uvedomiť, že nebyť vašich omylov či zlyhaní v minulosti, neboli by ste tam, kde ste teraz... Nestali by ste sa zrelšími a múdrejšími a neboli by ste schopní si tieto veci vôbec uvedomiť.  


 Poďakujte teda svojim omylom za múdrosť, ku ktorej vás doviedli, a potom ju prepustite zo svojej mysle von. splnili svoj účel. Na vás teraz je, aby ste sa s novo nadobudnutou múdrosťou učili žiť nanovo a lepšie a dokázali prijímať svoje chyby ako prirodzenú súčasť života, ktorá vám pomáha rásť a rozvíjať sa v zrelšiu a múdrejšiu osobnosť...


Nie je potrebné sa trýzniť pocitmi viny a ľútosti alebo sa "bičovať" za niečo, čo ste nevedeli alebo nepoznali. Tieto pocity zrážajú vášho ducha. Majte úctu sami k sebe i ku svojmu životu a vzdajte si miesto toho česť za to, že ste ochotní sa učiť a pracovať na sebe. Tým svojho ducha posilníte a napomôžete si tak k dobrým pocitom zo seba samých.

Pestujte k sebe lásku aj cez všetky ľudské nedokonalosti... Láska je univerzálnym liekom na všetky rany, a to nielen vaše vlastné, ale aj rany druhých, nech už ste im ich spôsobili vy a alebo niekto iný alebo niečo iné. Láska nemá hranice a nie je ničím obmedzená. Lásku môžete dávať aj prijímať, nech už vás a druhých ľudí delí citová či fyzická vzdialenosť a alebo aj iná rovina bytia.  

Láska je univerzálnym jazykom a ak nenachádzate  vhodné slová, ktoré by ste chceli povedať, jednoducho milujte. Vaša duša i duša ostatných to pochopí... "

Krásny deň plný lásky, pochopenia, tolerancie, odpúšťania....





Zdroj: http://tichemiesto.wordpress.com
Preklad: JA 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára