piatok 5. septembra 2014

Vzťahy, vzťahy a vzťahy....

Väčšina problémov v našich vzťahoch je spôsobená tým, že vlastne ani nevieme, čo je láska, čo to znamená niekoho skutočne milovať ... Pletieme si lásku s vlastníctvom, očakávame, že ten druhý sa bude správať určitým spôsobom, ktorý potrebujeme k tomu, aby sme sa cítili šťastní ... a keď to tak nie je, prepadáme zúfalstvo, trápime sa a máme sklon na lásku rezignovať ...
Výstižná definícia lásky je v knihe ND Walsha - Priateľstvo s Bohom, ktorá ma veľmi oslovila. Možno, že  niektoré nasledujúce  myšlienky budú pre niektorých ľudí príliš radikálne a odvážne, Myslím si však, že je potrebné túto pravdu o láske šíriť. Veď budeme vedieť naozaj jeden druhého milovať, bude sa nám na Zemi žiť ako v raji ...

"Láska je niečo, čo si nekladie žiadne podmienky a čo nemá žiadne hranice ani potreby.

Pretože si nekladie žiadne podmienky, nevyžaduje nič, aby bola vyjadrená. Láska nič nevyžaduje.
Pretože nemá žiadne hranice, nikoho neobmedzuje. Láska je večná a neobmedzená.

Pretože nemá žiadne potreby, nechce nič, čo nie je dávané slobodne. Nechce vlastniť nič, čo nechce byť vlastnené. Nechce dávať nič, čo nie je prijímané s radosťou.

Láska je slobodná. Láska je to, čo je slobodné, lebo sloboda je podstatou toho, čím je Boh, a láska je Boh, vyjadrený vo vašom svete.

Keby to ľudia chápali a keby podľa toho žili, všetko by sa zmenilo. ...

Láska je sloboda .... Sloboda vyjadriť najradostnejšie časť toho, čím naozaj ste .... časť, ktorá vie, že ste totožní so všetkým a s každým ... časť, ktorá je pravdou vášho ja a ktorú chcete prežívať najnaliehavejšie.

Chceme ju prežívať, kedykoľvek sa stretneme s niekým, s kým máme pocit jednoty. Problém je v tom, že takýto pocit nemáme len s jedným človekom.

Ľudia žijú takým spôsobom, v ktorom im pocit jednoty so všetkými spôsobuje problémy ...

Problém je v tom, že väčšina ľudí si pletie potrebu s láskou. Domnievajú sa, že láska a potreba je to isté. Ale tak tomu nie je. Milovať niekoho neznamená potrebovať ho.

Môžete síce niekoho milovať a zároveň ho potrebovať, ale nemilujete ho preto, že ho potrebujete. Ak milujete niekoho len preto, že ho potrebujete, potom vlastne nemilujete jeho, ale iba to, čo vám dáva.

Keď milujete niekoho pre to, čím je, či už vám dáva alebo nedáva, čo potrebujete, potom ho naozaj milujete. Keď od neho nič nepotrebujete, potom ho naozaj môžete milovať.
Pamätaj si, že láska si nekladie žiadne podmienky a nemá žiadne hranice ani potreby. Tak vás milujem ja. Vy si však neviete predstaviť, že by ste takú lásku mohli prijímať, pretože si neviete predstaviť, že by ste takú lásku mohli vyjadriť. A to je veľmi smutné.

Vzhľadom k tomu, že hovoríte, že sa chcete stať vysoko vyspelými bytosťami, nevera, ako tomu hovoríte, nie je nič dobré. To preto, že vám nepomôže dostať sa tam, kam sa dostať chcete. Byť neverný znamená žiť v neustálej lži, ale vy v hĺbke duše viete, že vysoko vyspelé bytosti žijú vždy v pravde. Pravda nie je to, čo hovoria, ale to, čím sú.

Ak chceš byť vysoko vyspelou bytosťou, musíš byť vždy verný. Predovšetkým musíš byť verný sám sebe, potom druhému a nakoniec všetkým. Ak nie si verný sám sebe, nemôžeš byť verný nikomu inému. Takže ak miluješ  ešte niekoho iného než toho, kto si želá, aby si miloval len jeho, musíš mu to povedať - úprimne a jasne a okamžite...

Na cestu k vlastnej dokonalosti sa vydávaš v okamihu, keď sa vydávaš na cestu za svojou pravdou. Touto cestou ideš, akonáhle prehlásiš, že vždy budeš hovoriť pravdu. A že budeš žiť autentickým životom.

V takom živote nie je miesto pre neveru. Povedať niekomu, že miluješ ešte niekoho iného, nie je nevera. Je to úprimnosť. A úprimnosť je najvyššou formou lásky.

Akonáhle sa dozviete celú pravdu, vaše rozhodnutie, či môžete milovať niekoho, kto miloval alebo miluje ešte niekoho iného, záleží na tom, čo si myslíte, že od svojho partnera potrebujete, aby ste boli šťastní.

Keď nič nepotrebujete, môžete druhého milovať, bez toho ho v čomkoľvek obmedzovať. Môžete mu dať úplnú slobodu.


Majstrovstvá dosiahneš až vtedy, keď sa o forme svojho vzťahu k partnerovi začneš rozhodovať na základe toho, čo považuješ za správne ty, nie na základe ustálených spoločenských konvencií alebo toho, čo považujú za správne druhí. "

Krásne premýšľanie
Ja

0 komentárov:

Zverejnenie komentára