pondelok 23. júna 2014

Zdravie podľa jednotlivých znamení v TCM


Mojou úlohou je liečiť nielen dušu, ale aj telo, ktoré je súčasťou duše. Dôležité je preto telo čistiť. Používam k tomu tradičnú čínsku medicínu na báze jing a jang. Lieči totiž príčinu chorôb, nie následok, a je mylné sa domnievať, že sa operatívnym odstránením nejakého orgánu telo uzdraví. Naopak, ešte viac mu to uškodí.

S ohľadom na pomerne vysokú účinnosť tradičnej čínskej medicíny na zdravie človeka som sa preto snažila zmapovať z hľadiska astrológie jej účinky na jednotlivé znamenia zverokruhu


Baran - je to zástavník, ktorý ide dopredu a ukazuje ľuďom cestu do neznáma. Často tým preto trpí jeho hlava a nervový systém. Potrebuje teda k svojmu úplnému zdraviu veľa vápnika a zinku na podporu mozgu, krvi, svalov a vlastnej imunity

Býk - vládne mu planéta Venuša a preto trpia nedostatkom slnečného žiarenia. Z toho mu zle funguje štítna žľaza. Blahodarne teda na neho pôsobí pobyt pri mori a teplo, ale najmä dostatok vápnika, ktorý mu upravuje krv.

Blíženci - to ľudia, ktorí toho chcú veľa zvládnuť a roztržití, ide o ony povestné dvojičky v človeku, teda trpí celá ich nervová sústava. Aby sa upokojili, potrebujú z čínskej medicíny ikan, ktorý niekoľkonásobne prevyšuje koreň života - žen-šen. K tomu treba pridať zinok, aby došlo úplne k zmierneniu nervovej záťaže

Rak - žije len pre rodinu, vzťahy a deti a svoju rodinu berie ako srdcovou záležitosť. preto veľa citlivú dušu, z čoho plynú jeho zažívacie problémy. Potrebuje preto k ich zmierneniu digest, ktorý upokojuje zažívací trakt.

Lev - je to rodený vodca s organizačným talentom, preto ťahá na chrbte veľké bremeno. Z toho pramení jeho problémy s chrbticou. Potrebuje preto dostatok vápnika a chitosanu, ktorý upokojuje bolesti kĺbov a chrbta.

 

Panna - je veľmi pracovitá, chce všetko zvládnuť ao všetkom vedieť, nemá chvíľu pokoja a z toho je nervózna. Aby sa pri práci upokojila a stále o nej nepremýšľala, potrebuje ikan a Vejkan, rušiče nervozity, ktorý pomáha aj pohybovému aparátu.  

Váhy - majú stále potrebu sa harmonizovať, vyvažovať, to rodení sudcovia. Tým nadmerne trpia ich obličky, ktoré párovým orgánom. Potrebujú preto dostatok zinku a piť Antilipidový čaj na obličky. Dodá im viac energie.

  Škorpión - patrí medzi najšikovnejších a najcitlivejšie znamenia na tejto planéte a tým trpí jeho nervy a pohlavné ústrojenstvo, tj. Spojenie 1. a 7. čakry, ide o prepojenie tzv. Hadia sily. A keďže trpí hneď dva orgány v tele, potrebuje nielen ikan a Vejkan, ale aj zinok a vápnik.

  Strelec - stále niekde behá s lukom a šípom a ukazuje ľuďom duchovný rozmer i náuky. Tým trpí jeho pohybový aparát, najmä bedra a stehna, ktoré sú pod veľkou záťažou. Potrebuje preto priamo veľký prísun vápnika.

  Kozorožec - je to ambiciózny bežec na dlhé trate, ktorý ide cieľavedome za svojím a navonok to skrýva, preto trpí jeho nervová sústava. Aby si vyčistil hlavu, potrebuje dvojitú celulózu, dostatok zinku a vápnika, Antilipidový čaj a chitosan, ktorý zmierni bolesti kĺbov a kolien a vyčistí jeho krv a pleť.

  Vodnár - je slobodomyseľný, ide proti prúdu a často sa tak stretáva s nepochopením druhých. Tým trpí jeho nervová sústava a krvný obeh, ktorý roznáša po tele nečistoty. Potrebuje prírodné antibiotikum cordyceps na zápaly v tele a morskú riasu spirulinu, ktorá mu dá do poriadku krvný obeh.

  Ryby - veľmi citlivé a vnímavé bytosti, ktoré keď majú málo pohybu, trpí ich krvný obeh. Chce to teda prírodné antibiotikum cordyceps, tablety na pečeň a veľa piť Antilipidový čaj.
 

Rada na záver: Všetky tieto lieky treba zapíjať dostatkom tekutín vrátane Antilipidového čaju, 2 3 litre denne! Keď k nim pridáte aj vlákninu (celulózu), zbavíte črevá a žalúdok, ak máte málo pohybu, nevstrebaného mäsa a tým telo výborne detoxikujete.


Zdena Nazirová, astrologička z Vysočiny
Publikované v časopise Vo hviezdach & Ľudový liečiteľ
Preklad:  JA

Pozn: Pozor , kto má problém so žlčníkom obmedziť jedlá , ktoré obsahujú celulózu, ako napr. surová zelenina...robí zažívacie problémy!

0 komentárov:

Zverejnenie komentára